Monday, May 11, 2015

Saya yang Sensitif

Saya seorang yang sensitif!!

Sensitif kepada cuaca...goshhhhh

2 doktor dah bilang perkara yang sama...so reliable lah kan?
jumpa 2 doktor yang berbeza, tapi result yang saya dapat SAMA

sensitive towards weather :(

saya yang sensitif kepada cuaca ni rasa macam susah nak kawal, yelah cuaca kan Allah dah tentukan. Kalau sensitif sebab makanan, me masih boleh cuba untuk control, jangan makan untuk elak jadi allergic dan sensitif.

Redha jelah :D



                


tangan saya sekarang T___________________T

bintik bintik halus, merah merah & yang pasti sangattttttt gatal & pedih 

cedih

Kulit sensitif selalu mudah kene allergic dan gatal-gatal kan?bila gatal, jari jemari mula rasa nak menggaru-garu..

Kesannya, kulit jadi merah-merah, gatal-gatal, pedih..Ya Allah sangat-sangat tak selesa.
kadang nak tidur malam pon tak boleh T_________________T


Yes..these situation selalu berlaku kepada saya yang sensitif pada cuaca, tak kira lah panas ke sejuk ke..kawasan kulit yang terdedah paling berisiko untuk jadi gatal-gatal :(


dalam seminggu ni, my skin mula jadi allergic, merah-merah & for sure gatal merenyam!!
 Dan feeling menahan untuk menggaru tu sangat menyiksa jiwa hokeyyyy

sedikit je Allah tarik nikmat sihat, dah terasa tak best, sebab tu lah kita kene sentiasa bersyukur. #selfreminder.

Ikhtiar saya dengan sabun marine essence atau nama glamer dia sabun keti**.

Cara Guna Sabun Marine Essence untuk Kulit saya yang Sensitif :
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Basahkan area kulit yang bermasalah

2. sabun 'kaw-kaw' kasi buih putih banyak-banyak

3. biarkan 1 minit then bilas.

 alhamdullilah legaaaa sangat. Gatal-gatal, pedih-pedih takde.

p/s: boleh sabun sekerap yang kita nak. 

No worries sebab semua natural ingredients dalam sabun hijau ni


Marine essence never fail untuk mengurangkan rasa gatal-gatal & pedih pedih kulit saya yang sensitif ni.


it works!!! 

harap-harap tak lama lagi hilanglah bintik merah ni, tak sanggup rasa..feeling down especially nak bersalam jumpa orang.

Those yang mengalami kulit sensitif macam saya, highly recommended untuk try sabun ni. Superb!!


Love,
CikJuju



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...