Friday, June 13, 2014

30 perkara kene buat sebelum berumur 30s

30 perkara kene buat sebelum berumur 30 tahun

lets check!!

1. Marathon >> done mase sekolah dulu

2. travel ke tempat exortic --> dalam list : Safari, Africa

3. Beli tiket ke music festival 

4. makan di restoren paling sedap di dunia >> semua kedai makan yang sedap :)

5. Masak untuk party @ makan-makan --> tak konfiden la ai

6. Test drive dream car >> done 

7. menyanyi kat karaoke suka ati >> done, nak wat lagi :p

8. Stay up party kat bandar besar like Tokyo, US --> idok ler

9. Watch meteor shower

10. bugee jump @ skydiving --> in the list dubai nanti boleh skydiving

11. Join huge birthday party >> done

12. Panjat gunung 

13. belajar jadi bartender --> tak jugak la ini

14. Scubadiving @ snorkeling >> i miss pulau perhentian

15. travel somewhere alone --> in the list

16. Makan sesuatu yang geli >> yuckkksss.. i tak makan kaki ayam & pedal

17. Learn to speak new language --> nak phut thai :)
korean pandai cikit-cikit ...anneyoungsayo

18. Camping --> dulu tak suka sebab nyamuk

19. Join sukan intramural sports team even bukan athelete

20. beli benda yang mahal tapi berbaloi untuk jangka masa panjang --> dalam list

21. Sign up jadi mentor --> sedang berlaku

22. Main rakit di jeram 

23. Apply dream job --> sedang bekerja dalam dream job : mewah masa :)

24. cross country road trip --> cross negeri jer dah..cross country tu gi thailand amik kira tak ? :p

25. Attend world sport event --> dalam list nak g tengok world cup neh

26. sign up untuk summer share --> Not applicable di Malaysia

27. take class totally out of element --> nak belajar class spa & mengurut 

28. Sesat di negara orang --> sesat kat jalan KL tu pun dah jenuh.. :p

29. Unplug for full day >> heaven!!~ 

30. Go Skinny dipping --> Oh No 



My results :
8 done
6 In the list
3 on going 
6 unable to do
7 can be consider
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...